[et_pb_section admin_label=”section” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” disabled=”off”][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” disabled=”off”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_style=”solid” disabled=”off” border_color=”#ffffff”]

Interview Sight Landscaping – BE+

Sight Landscaping heeft duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan. Ze leggen de lat daarbij dan ook enorm hoog. Bij een bedrijf in groenvoorziening wordt de link naar duurzaamheid en aandacht voor mens, milieu en natuur al gauw gelegd. Toch wilde ik meer weten over de gedachte van Sight Landscaping achter deze factoren. Toen ik Hendri Hoogebeen benaderde om hem te interviewen voor BE+ nodigde hij me diezelfde week nog uit om langs te komen.

Het duurzame proces van Sight Landscaping is op de basis begonnen met de CO2-Prestatieladder. Daarbij zijn ze ingestapt op niveau 3 en hebben ze alle nodige factoren die met CO2-uitstoot te maken hebben onder handen genomen. Twee jaar geleden hebben ze de stap gemaakt naar het hoogst haalbare niveau op de CO2-Prestatieladder en zijn ze gecertificeerd op niveau 5. Om op niveau 5 te blijven zijn er onder andere initiatieven nodig om duurzaamheid in de gehele keten na te streven.

Niet alleen het hoogst haalbare niveau op de CO2-Prestatieladder behouden is een uitdaging, maar ook het personeel speelt hierbij een belangrijke rol. Sight Landscaping heeft ruim 200 vaste medewerkers in dienst en het is het doel om bewustwording te creëren en al deze medewerkers een duurzame denkwijze te laten ontwikkelen. Er worden dan ook met regelmaat bijeenkomsten georganiseerd waarbij alle medewerkers de laatste updates op het gebied van duurzame ontwikkelingen wordt bijgebracht. De medewerkers worden op hun beurt uitgedaagd om zelf met duurzame initiatieven te komen.

In de toekomst wil Sight Landscaping zich blijven ontwikkelen op het gebied van Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Naast het feit dat het de verantwoordelijkheid is van iedere ondernemer om er een duurzame bedrijfsvoering op na te houden, kan er ook geprofiteerd van de voordelen die het met zich meebrengt. Mede door de hoge certificering op de CO2-Prestatieladder worden aanbestedingen gewonnen door het gunningsvoordeel wat de CO2-Prestatieladder met zich meebrengt.

Sight Landscaping staat positief tegenover het initiatief van BE+ en ziet dan ook veel kansen om op te ontwikkelen. Een belangrijke ontwikkeling ziet Hendri Hoogebeen in de dakbeplanting en biodiversiteit op Lorentz 1, 2 en 3. Dit levert bedrijven veel voordelen op én draagt bij aan de vergroening van het industrieterrein. Er zijn nog genoeg kansen om te benutten, waar Sight Landscaping zich dan ook fanatiek voor inzet.

Geschreven door Anne-Christien Vrieling – MVO Consultants B.V.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Sectie” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” disabled=”off”][et_pb_row admin_label=”Rij” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” disabled=”off”][et_pb_column type=”4_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ custom_padding=”35px|0px|0px|0px” padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” disabled=”off”][et_pb_column type=”1_2″][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ custom_padding=”33px|0px|0px|0px” padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” disabled=”off”][et_pb_column type=”4_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.