[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Ervaringen Energie Scans

Zoals bekend is MVO Consultants BV in samenwerking met de Bedrijvenkring Harderwijk druk bezig met de verduurzaming van bedrijventerrein Lorentz in Harderwijk. Onder de noemer Duurzaam Lorentz zetten beide organisaties zich volop in om het doel van deze vergroening in zo kort mogelijke periode waar te maken.

Inmiddels zijn de eerste 10 energiebesparende scans uitgevoerd bij verschillende organisaties die de energiehuishouding goed op orde hebben. Veelal zijn dit organisaties die zoal zuinige verlichting, HR+, glas en warmtepompen of zuinige HR107 ketels als een stookinstallatie hebben.

Toch komen de energie-experts van MVO Consultants BV altijd wel iets tegen waar een organisatie nog meer op kan bezuinigen. Denk hierbij aan de bedrijfsventilatie die vaak aan blijft staan buiten werktijd. Deze maatregel is simpel op te lossen door een tijd/week-schakelaar in het systeem toe te voegen. Binnen een halfjaar levert zo’n eenvoudige aanpassing al geld op!

Daarnaast kan verouderde verlichting gemakkelijk vervangen worden door een LED alternatief. Dit zorgt voor fijner licht, buizen die minder vaak vervangen hoeven te worden én het besparen van zowel geld, als energie.

Opvallend is wel dat de eerste golf bedrijven die zich heeft aangemeld vaak al gepassioneerd met energiebesparing aan de gang is. Enerzijds is het erg leuk om met de meer doorgewinterde verduurzamers te praten, maar vaak houdt dit ook in dat binnen deze bedrijven veel van de ‘hoog rendement’ besparingsmaatregelen al zijn genomen.

Vanzelfsprekend willen wij de bedrijven die deze maatregelen nog niet hebben genomen motiveren om de energiebesparende scan uit te voeren. Juist omdat bij deze organisaties de grootste winst te behalen is.

Zit energie besparen nog niet in het bloed van jullie organisatie? Zie dit dan als de uitgelezen kans om een gratis opstart te maken. MVO Consultants BV en de Bedrijvenkring Harderwijk helpen organisaties graag op weg om energiebesparing leefbaar te maken binnen de organisatie. Met alle bedrijven op bedrijventerrein Lorentz streven we immers naar hetzelfde doel: “Duurzaam Lorentz!”

Geschreven door Anne-Christien Vrieling – MVO Consultants B.V.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.